Vanliga frågor

Vanliga frågor

Inloggning

Kan jag använda min personliga länk hemma också, eller fungerar abonnemanget bara från vårdcentralens datorer?

Det går bra att använda länken från flera datorer men den är personlig och får alltså bara användas av dig.

Jag har tappat bort min personliga länk – vad ska jag göra?

Vänd dig till den som är administratör för abonnemanget på din vårdcentral. Vet du inte vem det är eller har andra frågor, är du välkommen att kontakta vår kundsupport, tel. 046-31 22 00 eller e-post kundsupport@studentlitteratur.se.

Jag har haft ett prova på-abonnemang, men har knappt hunnit använda tjänsten alls. Kan jag prova på igen?

Ja, det brukar gå bra att förlänga provperioden. Kontakta vår kundtjänst på tel. 046-31 21 00 eller e-post kundtjanst@studentlitteratur.se så hjälper vi dig!

Abonnemang

Hur länge varar ett abonnemang? Måste jag förnya min beställning?

Abonnemanget varar i 12 månader och förlängs med automatik så länge man inte avbeställer 3 månader innan det löper ut.

Måste hela vårdcentralen abonnera, eller kan jag ha ett eget konto?

Det är vårdcentralen som har abonnemanget, grundpaketet har 15 användare men det går bra att beställa extra licenser om det behövs.

Hur gör jag för att få tillgång till allt innehåll på allmänmedicin.se? Hur blir man abonnent?

Abonnemanget beställs av den vårdcentral där du arbetar. Det går bra att beställa direkt på www.studentlitteratur.se, kontakta oss per telefon 046-31 21 00 eller via e-post kundtjanst@studentlitteratur.se.

Måste jag abonnera för att kunna använda allmänmedicin.se?

Även utan abonnemang har du tillgång till både medicinsk sökning och ICD 10-koder. Utnyttja gärna möjligheten till en gratis prova på-period för att bekanta dig med den fullständiga versionen av allmänmedicin.se.

Sökning

Jag får ofta väldigt få eller inga träffar alls när jag söker på allmänmedicin.se. Hur ska jag göra?

Sannolikt är söktermen för specifik, kanske är det ett ovanligt begrepp? Prova att bara skriva in ett nyckelord i stället. ”endometrios” ger t.ex. mycket bättre träffar än ”hur behandla endometrios”. Kontrollera också så att du stavat rätt.

Hur fungerar den externa webbsökningen på allmänmedicin.se?

Det är en sökning som utförs av Google på ett trettiotal av oss utvalda kvalitativa medicinska webbplatser med sammanlagt flera miljoner undersidor. Bland webbplatserna finns PubMed, Läkemedelsboken, Internetmedicin, eMedicine, Cochrane m.fl.

När jag söker får jag bara träffar i böckerna. Hur gör jag för att se fler träffar?

När du gör en sökning visas i utgångsläget de träffar som hittats i böckerna på allmänmedicin.se. Men ovanför din träfflista finns flikar där du hittar fler träffar. Välj bland dessa flikar för att se träffar på externa webbplatser, länkar, blanketter och ICD-koder. Under fliken Webbsök hittar du exempelvis träffar på andra medicinska webbplatser i Sverige och internationellt.